Pizzasnegle

Projektuge Dag 1

Idag var det mandag og derfor også første dag i projektugen om 1800-tallet. Vi blev delt op i blandet hold fra 5.-6. klasse. Af piger fra min klasse kom jeg sammen med: Sara, Signe, Ingrid, Anna-Katrhine og Hannah.

Dagen startede med at vi fik læst højt af H.C. Andersens historie “Den Grimme Ælling” og bagefter fik vi læst op af  Henrik Pontoppidans historie “Ørneflugt”. Historierne mindede meget om hinanden, men “Den Grimme Ælling” startede skidt og ente godt mens “Ørneflugt” ente godt og sluttede skidt.

Derefter skulle vi lave vores egen fortolkning af det vi havde fået læst op og det skulle laves som et skuespil. Vi seks piger gik sammen, vi fik hurtigt lavet rollefordelingen og handlingen. Vi fik at vide at det var okay at filme det, så det gjorde vi. Vores film handlede om en pige der kom fra en fin familie. Hun var enormt grim (ligesom den grimme ælling). Derfor blev hun mobbede (af Ingrid, Sara og Signe). Alle synes hun var grim selv hendes mor, så derfor flyttede moren tilbage til Irak of efterlod pigen i Danmark. Pigen prøvede at komme til Irak men ligemeget hvad hun gjorde gik det altid galt. Hun tog tilbage til skolen og mobberne var på vej hen mod hende, men så kommer der en pige ind foran dem (det er mig) og siger “pæn trøje” til den grimme pige og så går de deres vej.

Vores er derfor mest inspireret af “Den Grimme Ælling” og som der står til sidst i bogen “Det gør ikke noget at være født i andegården, når man kun har ligget i et svaneæg”. Modsat skriver Henrik Pontopiddian “For det hjælper alligevel ikke, at man har ligget i et Ørneæg, når man er vokset op i Andegaarden”.

Til sidst kommer vi til det, jeg synes var aller sjovest. Vi skulle downloade en app der hedder WOOP, den skulle vi bruge til et rigtigt sjovt GPS-løb. Vi seks piger var sammen igen. Først skulle vi spille levende kryds og bolle for at se hvilket hold der fik lov til at starte først. Vi måtte igennem tre gange kryds og bolle før vi fik lov til at starte. Da vi kom igang gik det rigtig godt og hurtigt. Holdet blev splittede i to fordi nogle ikke gad løbe og andre rigtig gerne ville løbe. Det endte rigtig godt vi kom på første plads i “bedst til at finde vej” og 2. eller 3. plads i “hurtigste”. Alt i alt var det en rigtig sjov dag.

Til mig om 4 år: Hvis du bliver lærer, så synes jeg helt klart at du skal bruge WOOP til din undervisning.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pizzasnegle