Gulerodsboller
Opskrift fra hjemmekunstskab:
Det skal du bruge:
3 dl. lunkent vand
1/2 dl. ymer eller yoghurt neutral
25 gr. gær
4 store gulerødder
50 gr. solsikkefrø
2 tsk. salt
2 spsk. olivenolie
100 gr. havregryn
450 gr. hvedemel
Sådan gør du:
TÆND OVNEN PÅ 220 GRADER
Kom det lunkne vand og ymeren i en skål og opløs gæren heri. Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet. Kom revne gulerødder, solsikkefrø, salt, olie og havregryn i væsken. Tilsæt melet lidt ad gangen, ælt dejen til den er sammenhængende men stadig lidt klistret. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 35 min. Form dejen til 12 rustikke boller (brug evt. to skeer). Læg bollerne på en bagepladde med bagepapir og lad dem hæve i 30 min. Bag bollerne i ovnen, i 15-20 min. til de er gyldne.
God fornøjelse
Ingen kommentarer endnu